Prettylib-tuoteratkaisut - Wiki

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Current »

Uutta aineistoa perustettaessa tai otettaessa vanhassa aineistossa käyttöön hankintanumerointia on mahdollisuuksia useita, mutta harvoin muita hyviä kuin yksi.


Juokseva numerointi on aina paras ja varmin valinta hankintanumeroinniksi.


PrettyLib tukee erilaisia hankintanumerointeja, mutta käytännössä ainoa hyvä hankintanumerointi on juokseva numerointi. Hankintanumeroinnin on tarkoitus vain yksilöidä nide, eikä siihen kannata mahduttaa mitään muuta informaatiota.

Miksi en käyttäisi muotoa vuosi/jokunumero/jokuvälimerkki/jokukirjain...

Älä käytä.

Vaikka haluaisit hankintanumeroinnin kertovan niteen luetteloinnin tarkan ajan tai muuta informaatiota, se ei välttämättä ole hyvä idea.

Nimekkeelle tallennettavat tiedot kertovat kaiken oleellisen nimekkeestä ja nidetiedot niteestä. Hankintanumeron EI ole tarkoitus tehdä mitään muuta kuin yksilöidä nide. Älä yritä käyttää hankintanumeroa muuhun tarkoitukseen

Mikä on hyvä numerointi?

Hyvä ja helppo hankintanumerointi on juokseva numero, jonka pituus on vähintään neljä numeroa, mutta mielellään viisi numeroa.

Mikäli aineistosi koko on alle 10000 (kymmenen tuhatta) eikä ole oletettavaa, että aineisto kasvaisi yli sen -> Aloita numerointi silti 10000 (kymmenestä tuhannesta) tai isommasta kuten sadastatuhannesta.

Mikäli aineistosi koko on alle 100000 (sata tuhatta) eikä ole oletettavaa, että aineisto kasvaisi yli sen -> Aloita numerointi 100000 (sadasta tuhannesta) tai isommasta esim miljoonasta.

Asioita, joita tulee välttää hankintanumeroinnissa

Lähde olettamuksesta, että hankintanumero on juokseva numero. Vältä kaikkia muita vaihtoehtoja.


  • No labels