Prettylib-tuoteratkaisut - Wiki

Ulkoiset javascript- ja css-tiedostot

PrettyLibServer käyttää muutamia ulkoisia JavaScript- ja CSS-tyylitiedostoja tiettyjen toiminnallisuuksien toteuttamiseen. Mikäli olet asentanut uuden PrettyLibServerin (siirtämättä mistään vanhemmasta palvelimesta vanhemman version tiedostoja) pitäisi kaiken toimia ilman mitään muutoksia.

Mikäli olet asentanut uuden PrettyLibServerin ja siirtänyt vanhalta palvelimelta vanhoja tiedostoja, voi olla mahdollista, että joudut käsin muokkaamaan tiettyjä tiedostoja.

HUOM: Suosittelemme uuteen palvelimeen siirrettäessä asentamaan palvelun tyhjälle alustalle ja tekemään mahdollisia ulkonäkömuutoksia uudelleen.

Viittauksia tyylitiedostoihin

Palvelu käyttää toiminnallisuuksien osalta jQuery ja jQuery-UI komponentteja. Jälkimmäinen näistä tarvitsee CSS-tyylitiedoston graafisten elementtien oikein näyttämiseksi. Oletuksena oikeat viittaukset näihin tulevat automaattisesti, mutta mikäli on päivitetty vanhasta versiosta tai palautettu vanhoja HTML-varmuuskopiotiedostoja, ei kaikki välttämättä toimi oikein.

Tarkista seuraavat paikat

\HTML\\lib_styles.inc -tiedostosta pitäisi löytyä 2-3 viittausta CSS-tiedostoihin. Tiedoston sisällön pitäisi näyttää tältä, löydät tarvittaessa oletustiedoston examples-kansiosta:


<link REL=STYLESHEET TYPE="text/css" media='screen' HREF="/styles/search.css">
<link REL=STYLESHEET TYPE="text/css" media='print' HREF="/styles/search_print.css">
<link rel="stylesheet" href="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.10.2/themes/smoothness/jquery-ui.css" type="text/css" media="all" />


Alimmainen rivi, joka viittaa jqueryui CSS-tiedostoon on hyvin oleellinen. Ilman sitä tietyt toiminnot näyttävät hyvin omituisilta.

Mikäli tiedosto on oikein, tarkista vielä, että \HTML\\start#.htm tiedostoissa löytyy viittaus kyseiseen include-tiedostoon. Mikäli ei löydy, suosittelemme ottamaan käyttöön oletustiedostot kansiosta examples.

Viittauksia JavaScript-tiedostoihin

Oletuksena PrettyLibServer viittaa tiettyihin JavaScript-tiedostoihin niin, että ne ladataan ulkoisista lähteistä (ajax.googleapis.com). Nämä viittaukset löytyvät "Settings"-kansion alta "lib_scripts.ini"-tiedostosta. Päivitysohjelma päivittää näihin tietyt viittaukset ajantasaisiksi pakotetusti. Yleensä näiden kanssa ei ole ongelmia, mutta mikäli organisaatiossanne on estetty ulkoisten scriptien lataaminen, voi olla syytä käydä lataamassa kyseiset scriptit paikallisesti ladattaviksi ja muokata ini-tiedoston viittauksia.

Oletuksena INI-tiedoston sisältö on tällainen:


[SCRIPTS]
1=//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js
2=/scripts/list.js
3=/scripts/title.js
4=//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.10.4/jquery-ui.min.js
5=/scripts/customer.js
6=/scripts/customerv2.js


Huom: Viittauksissa googleapis.com viittaukset alkavat "//" merkeillä eikä http/https-protokollalla, jotta nämä ladataan samalla protokollalla kuin alkuperäinen sivukin (https-ladattu sivu lataa scriptit myös https-yhteyden ylitse). Mikäli näette tarpeelliseksi, voi nämä muuttaa haluttuun protokollaan, muistaen sen, että seuraava päivitys voi ajaa näiden ylitse.

Miten ongelmat ilmenevät

Yleisin ongelma puuttuvien tai puutteellisten CSS-tiedostojen kanssa:

  1. esimerkiksi dialogit, joiden sisältö kelluu jossain päin ruutua ilman varsinaista dialogirakennetta. Tällaiseen törmäät esimerkiksi uusittaessa lainaa asiakkaan omissa tiedoissa. Tällöin viite jqueryui css-tiedostoon ja/tai javascript tiedostoihin puuttuu.
  2. Hakutuloksen jakautuessa usealle sivulle, tulevat eri sivunumerot näkyviin hakutuloksen yläosassa "pallukoiden" kanssa allekkain, eikä vierekkäin kuten niiden pitäisi. Tällön search.css on puutteellinen.