Prettylib-tuoteratkaisut - Wiki

PrettyLibServerin profiilit ja mitä niillä tehdään

PrettyBitServer-palvelun hakuasetuksissa voidaan määritellä ns. profiileja. Nämä profiilit on tarkoitettu pääasiallisesti tuottamaan eri kielisiä hakujen tuloksia, mutta niitä voidaan käyttää myös erilaisten hakutulosten muodostamiseksi eri käyttäjäryhmille tai vaikkapa useiden eri tietokantojen hakujen yhteydessä.

PrettyBitServerin asetusohjelman "Search Settings for PrettyLib 4" välilehdeltä "Profiles" löytyy asetus "Profile". Tämä valintalista määrittelee sen mitä profiilia halutaan muokata. Valitset siis esimerkiksi profiilin "FIN", jolloin muokkaat asetuksia jotka vaikuttavat suomenkieliseltä hakulomakkeelta tehtyihin hakuihin.

Käytettävän profiilin määritys lomakkeella/linkeissä

Asetusohjelma ei aseta mitään tiettyä profiilia "käyttöön", vaan aina käytetään sitä profiilia, joka on hakulomakkeella määritelty. Hakulomakkeelta ja staattisista linkeistä löytyy yleensä määre "PROFILESET", jonka arvona on jokin profiileista.

Asetusohjelmasta löytyy myös profiili "ALL", jota ei tule hakulomakkeissa tai linkeissä käyttää.

Asetusten muuttaminen profiilikohtaisesti

Jos siis haluat muuttaa asetuksia, jotka vaikuttavat suomenkieliseltä hakulomakkeelta tehtyihin hakuihin, valitse "Profile" = "FIN" ja muuta halutut asetukset. Voit myös vaihtaa toiseen profiiliin ja muuttaa useampien eri profiilien asetuksia samalla kertaa ja tallentaa "Save" painikkeella kaikki kerralla.

Profiileja voidaan tehdä myös lisää mikäli tarvetta ilmenee. Tälläinen voisi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun halutaan haun tuloksen sisältävän jotain aivan muuta kuin normaalisti.

Kohta kohdalta uuden profiilin luonti

Tässä luodaan esimerkkinä profiili "ESIM" (voit nimetä omasi aivan sellaiseksi kuin haluat kunhan nimi on nelikirjaiminen).

  • Luo wwwroot ja html alihakemistojen alle uusi alihakemisto "ESIM" (tai muu haluamasi kolme tai neljäkirjaiminen nimi).
  • Kopioi olemassaoleva hakulomake ja tee siitä kopio wwwroot/esim hakemistoon vaikkapa samalle nimelle search.htm (kun haluat päästä tähän hakulomakkeeseen plserverin kautta viittaat siihen näin: http://plserver:portti/esim/search.htm).
  • Kopioi olemassaolevan "html/fin" alihakemiston sisältö uuteen html/esim alihakemistoon. Voit käyttää myös jotain muuta olemassaolevaa hakemistoa, mikäli se pätee paremmin tarkoituksiisi.
  • Korvaa uudessa HTML/esim kansiossa olevista .inc päätteisistä tiedostoista kaikki kohdat, joissa lukee "PROFILESET=FIN" lukemaan "PROFILESET=ESIM".
    • Vanhemmissa PrettyBitServereissä ei erillisiä inc tiedostoja ollut joten voi olla tarpeen tehdä seuraavaa. Vaikka inc-tiedostoja kansiosta löytyykin ei vanhojen asennusten päälle päivitettäessä niitä ole kuitenkaan käytetty, joten tee allaoleva aina kun mahdollista:
    • Korvaa uudessa html/esim hakemistossa olevista start#.htm tiedostoista kaikki kohdat joissa lukee "PROFILESET=FIN" lukemaan "PROFILESET=ESIM".
  • Korvaa uudessa search.htm tiedostossa kaikki kohdat joissa lukee PROFILESET kuten yllä.
  • Korvaa uudessa search.htm tiedostossa lisäksi varsinaisesta lomakkeesta piilotettu kenttä
<INPUT TYPE=HIDDEN NAME="PROFILESET" VALUE="FIN"> 

seuraavanlaiseksi
<INPUT TYPE=HIDDEN NAME="PROFILESET" VALUE="ESIM">

  • Lisää "Search Settings" ohjelman "Profiles" välilehdeltä uusi profiili käyttäen painiketta "Edit Profiles". Tee profiilista "ESIM" niminen.
  • Tallenna asetukset, poistu asetusohjelmasta (ei tarvitse käynnistää komponentteja tässä vaiheessa uudelleen)
  • Käynnistä Search Settings uudelleen ja valitse profiili ESIM profiles listasta ja muuta sille asetukset halutuiksi.
  • Tallenna asetukset ja käynnistä joko koko palvelu tai hakukomponentit uudelleen.

Mikäli olet lisäämässä toista tietokantaa, tee kaikkien edellisten lisäksi myös seuraavasti:

  • Lisää tietokannan viittaukset PrettyBitServer "Search Settings for PrettyLib 4" ohjelman "Databases" määrittelyihin. Uuden tietokannan numeroksi tulee yleensä "2" (tai jos jo valmiiksi useampia, niin suurin numero + 1).
  • Muuta wwwroot\esim kansion search.htm tiedostoon kaikkiin kohtiin, joissa lukee "DATABASE=1" -> "DATABASE=2" sekä piilotettujen hakukenttien kohdalla muuta seuraavasti
<INPUT TYPE=HIDDEN NAME="DATABASE" VALUE="1"> 

seuraavanlaiseksi
<INPUT TYPE=HIDDEN NAME="DATABASE" VALUE="2">

  • Muuta html\esim kansion inc päätteisistä tiedostoista kaikki kohdat, joissa lukee "DATABASE=1" -> "DATABASE=2".
  • Muuta tarvittaessa html\esim kansion start#-alkuisista tiedostoista kaikki kohdat joissa lukee "DATABASE=1" -> "DATABASE=2".